Camere IP Eyecam

Camere IP Eyecam

  admin  

 (276)    (3)    1

  Camere supraveghere

Camere IP Eyecam

Camerele de supraveghere ce utilizeaza Internet Protocol, cunoscute sub numele de camere IP, sunt camere video digitale de supraveghere ce pot trimite si primi informatii prin retea sau internet. Sistemele de supraveghere IP sunt instalate ca alternative la clasicele sisteme de supraveghere analoge. Inainte de aparitia alternativelor digitale, supravegherea era realizata din informatii analoge inregistrate pe un dispozitiv media.

Aparitia si dezvoltarea sistemelor de supraveghere IP a sporit capacitatile sistemelor de supraveghere, creandu-se sisteme complexe disponibile pentru uz extins. Camerele IP pot fi instalate in proprietati private, in cadrul companiilor de mici dimensiuni si chiar in cadrul corporatiilor.

In prezent exista doua tipuri de sisteme de operare pentru camerele IP. Acestea pot fi centralizate si descentralizate. Sistemele IP centralizate necesita un NVR. Acesta din urma este un program ce inregistreaza pe un hard disk sau alt tip de dispozitiv de stocare, informatii in format digital. Sistemele formate din camere IP descentralizate nu necesita un NVR deoarece fiecare camera in parte are incorporat un sistem de inregistrare direct pe un dispozitiv de stocare media. Datele inregistrate de camerele IP pot fi accesate prin internet de oriunde.

Exista numeroase avantaje pentru a utiliza supravegherea IP in detrimentul celei analoge. In plus fata de inregistrarea media digitala, camerele ofera avantaje practice spre deosebire de solutiile alternative analoge.

Intrucat camerele functioneaza utilizand banda de internet, wi-fi sau retea gsm, nu este necesara instalarea cablului coaxial pentru fiecare camera in parte astfel incat aceasta sa functioneze corespunzator. Sistemele de supraveghere IP transmit prin internet sau prin retea fara niciun alt soft sau echipament de monitorizare auxiliar. De asemenea, nu mai este nevoie de prezenta cablurilor pentru transmisia semnalului audio, deoarece acesta se transmite printr-o conexiune la internet.

Intr-un sistem de supraveghere IP nu exista un numar limita de camere ce pot fi instalate. Important este sa existe o latime de banda suficient de puternica pentru a transmite datele.

Camerele sunt instalate in retea si astfel ele pot fi configurate la distanta. Aceasta functie permite utilizatorului sa se autentifice si sa vizualizeze inregistrarile video in orice moment din orice locatie. Controlul la distanta este preferabil pentru cei care vor sa monitorizeze casa sau proprietatea cand nu se afla acolo.

Rezolutiile la care pot inregistra camerele IP ofera imagini clare atat pentru vizualizare, cat si pentru redare. Cu cat imaginea este mai clara, cu atat pot fi distinse mai usor fetele, obiectele, oamenii si orice alte detalii surprinse de camera. Nu exista nicio pierdere a calitatii imaginilor inregistrate, deoarecere toate datele raman in format digital si nu trebuie comprimate in format analog.

 

 (276)    (3)    1

  •  Comentarii ( 1 )
 Alexandru O.
Nu stiu de ce nu sunt asa populare aici camerele IP. Sunt de departe mult superioare celor analog.
Comentariul a fost trimis cu succes. Va multumim!
Lasati un comentariu
Captcha